THE COUNTDOWN! Met: Andere Koek & The Soundabout

Datum: 3 oktober 2014
Titel: THE COUNTDOWN! Met: Andere Koek & The Soundabout
Locatie: De Bakkerij
Dorpsstraat 30 1901 EL Castricum

We spelen: 23:00
Deur open: 21:00
Meer info: http://www.vriendenvandebakkerij.nl/2014/09/08/bakkerij-40-jaar/

The Soundabout

De Amsterdamse band The Soundabout geeft al ruim 8 jaar hun geheel eigen draai aan het mengen van reggae, rap en ska. Eerst vooral simpele feestmuziek, maar met de jaren steeds meer inhoud, zowel muzikaal als tekstueel. Op een plaat met de passende titel ‘Nooit Genoeg’ geven zij in 6 nummers inzicht in wat er ondertussen in de wereld gebeurt is. De crisis, politiek, de koffiemaatschappijen, ze nemen iedereen de maat, inclusief zichzelf. Dat die maat ruim voorzien is van afterbeats, vrolijke blazersloopjes en stampende baspartijen spreekt natuurlijk voor zich!

Andere Koek

Het is hard, het is dansbaar en zo Hollands als één koekje bij de koffie: Andere Koek! Ska-punk, Nederlandstalige teksten, koper en een vleugje metal hebben hen in zes jaar gesmeed tot de ultieme feestmachine. In de hoogste versnelling blaast Andere Koek! iedereen van zijn sokken.

Waar in eerste instantie ska de hoofdmotor was deed al snel punk zijn intrede. Hierna ging het hard, letterlijk en figuurlijk. Het herkenbare geluid werd gevormd en verder verrijkt met reggae en metal. Knalnummers rolden één voor één de lopende band af.

Na het uitbrengen van twee EP’s, verscheen eind 2013 het eerste album: Dagelijkse Kost. Het album bevat een afwisselende, energieke mix van ska, reggae, punk en een vleugje metal in combinatie met teksten geïnspireerd op het dagelijkse leven.

Volgende optreden:
» 2014-11-08 @ Jeugdcentrum ‘t Blok
Vorige optreden:
« 2014-09-19 @ So What!

Op de kaart

Open op een grotere kaart